Ingatlanhasznosítás, kezelés

Nem biztos benne, hogy meglévő ingatlanát eladja, vagy bérbe adja? Ha eladja, az egyszeri összeg fejében lemond a további bevételekről, míg bérbeadásnál komoly elemzést igényel a bérleti díj és időtartam meghatározása.

Ha rövid a bérleti idő, a bérlőtől nem várható el, hogy fejlesztésekbe kezdjen, ha hosszú, akkor szinte lehetetlen megállapítani a reális bérleti díjat. A bérleti időszak vége felé pedig sajnos gyakran előfordul a távozó bérlő kárt okozó tevékenysége.

Hazánkban az ingatlanpiac átalakulóban van, mely változások legszembetűnőbb jele, hogy a korábbi potenciális vásárlók az ingatlanokat inkább bérbe kívánják venni, nem pedig megvásárolni.

A fenti kérdések megválaszolása a bérlőknek legalább annyira fontos, mint a bérbeadóknak. Megnyugtató megoldások csak konszenzussal és hosszú távú együttműködéssel lehetséges.

A kereskedelmi és ipari ingatlanok hasznosításának területén is több éves tapasztalattal rendelkezem, így bármely vállalkozásnak segíteni tudok, legyen akár induló cég, akár hosszú múlttal rendelkező vállalat, a működési engedély megszerzésétől a bérleti szerződés
megkötéséig. Önnek is segítségére leszek abban, hogy a fenti kérdésekre az  Ön élethelyzetének legmegfelelőbb választ kapja, és megfelelő jogvédelemben részesüljön.

A társasházak kezelése a több tulajdonosból álló lakóingatlan szakszerű, az előírt képesítéssel rendlelkező jogi-, vagy természetes személy által végzett üzemeltetése

Ez a személy a közös képviselő, vagy társasházkezelő, attól függően, hogy választott tisztségviselőként (közös képviselő), vagy külsős cég- vagy személyként megbízással
(társasházkezelő) látja el feladatát. Lényege, hogy a társasház üzemeltetése szakszerűen történjen.

A társasházkezelés legfontosabb eleme a ház gazdálkodásának átláthatósága, amely nemcsak a befizetett pénzek pontos elszámolását jelenti, hanem a társasház egyéb ügyeinek naprakész elérhetőségét is (biztosítási kötvények, közgyűlési jegyzőkönyvek, stb.), hogy a lakóközösség bármikor ellenőrizni tudja a ház ügyeinek állapotát.

Az általam biztosított társasházkezelő a tulajdonosok számára a társasház dokumentumait, és a könyvelését nem csupán szakszerűen, hanem a tulajdonosok számára is könnyen áttekinthetően vezeti. Így Önök bármikor betekinthetnek a ház ügyeibe, nem kell attól tartaniuk, hogy kellemetlen meglepetésben lesz részük.
Kapcsolódó szolgáltatások:

– Bérleti szerződés elkészítése,

– bérbeadó, bérlő képviselete (bérleti díj felülvizsgálata, szolgáltatási díj viták, bérleti szerződés megújítása, bérleti díj behajtása),

– működési engedély megszerzése,

– társasházak jogi képviselete,

– szolgáltatási megállapodások, üzemeltetési és karbantartási szerződések.

Hozzászólás nem lehetséges.